dinsdag 31 oktober 2017

Planten boerentuin

Hollands Tiental: tien planten voor de boerentuin. Natuurlijk zijn ridderspoor en lavendel mooi, maar ze stellen zo snel teleur. Kijk eens verder en merk dat je met sterke vaste planten pas echt lekker tuiniert.


Wij stellen tien krachtige nieuwelingen voor die in de boerentuin niet mogen ontbreken. De zomer is in deze beroepsgroep vanouds de allerdrukste tijd. Dus heeft een echte boerentuin gras, struiken en hagen.

Planten die niet veel werk vragen, maar wel voor feestelijk bloeiende bloemen zorgen. Door de paden verdeelt u de gehele tuin kruisvormig. De paden en bedden zijn zeer vaak omkaderd door bloeiende lage planten , of buxus of houten planken of bakstenen. Nog specialer is de boerentuin als er een hek . Een boerentuin werd functioneel ingedeeld en was gericht op het kweken van bloemen, groente en fruit.


Zeer mooi in combinatie met vaste planten zoals Astrantia, Knautia macedonica, verbena bonariensis, hostas of met grassen zoals Stipa tenuifolia. Kan ook in combinatie met bodembedekkers zoals Hedera . Deze pin is ontdekt door Cynthia Maes. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.

En voorig jaar is de straat op nieuwe bestraat en onder de oude bomen hebben ze een verhoogde bak gemaakt. Boeren bloemen te zaaien of te planten. Welke bloemen kwamen er vroeger voor in de boeren tuin. En heeft er iemand ook deze . Tenslotte kun je ook stap voor stap aan de slag gaan. Wie zijn schutting vervangt door een eenvoudig houten hek of een haag, en wat kleinfruit, kruiden en bepaalde siergewassen plant , proeft toch al gauw de sfeer van een ouderwetse boerentuin.


Experimenteren en kijken wat er past bij je wensen en bij je tuin zelf is hier . Ouderwetse vaste planten zijn terug van weggeweest. Op onze kwekerij kan je tijdens onze openserredagen verschillende soorten vinden gaande van pioenrozen tot Riddersporen. Denk hierbij aan de sering, vlinderstruik en de hortensia. Ook de pioenroos, salvia, boerenjasmijn en hosta zorgen voor een landelijke, boerse sfeer, zeker als je al deze planten door elkaar neerzet.


Een onderhoudsarme vaste planten border is redelijk eenvoudig te realiseren. Een paar aandachtspunten hebben we beschreven als u aanklikt: een onderhoudsarme tuin maken. Onderstaande soorten zijn sterke vaste planten die weinig eisen stellen en de bodem snel bedekken, waardoor onkruid weinig kans krijgt. Zeeuwse boerentuin in kruisvorm. Maar binnen het kader van al die verschillende mogelijkheden kun je wel degelijk een paar typen boerentuinen onderscheiden.


Het is bijna niet te schatten, maar ik denk dat er in die perken toch wel honderd verschillende bloemen en planten stonden. Een oude cultuurvorm is de Pompon -dahlia die we in boerentuinen het meest aantroffen.

Ontbrak vroeger in geen boeren- tuin. Nog steeds vormen de ouderwetse planten uit de vroegere boerentuinen de basis voor een border met die sfeer. De Margriet is niet weg te denken uit de dikwijls veelkleurige, eenvoudige boerentuin. Het is een bescheiden plant maar wel mooi.


De beplanting moet zeer . Een overbekende vaste plant die houdt van zon en gedijt op elke normale tuingrond. Ze zijn wit van kleur met geel hart. Soms lijkt het of heel wat tuinen volkomen natuurlijk tot stand gekomen zijn, alles ziet er informeel en ontspannen uit, planten groeien weelderig schijnbaar willekeurig door elkaar , je hebt het gevoel dat niets gepland. Enkele voorbeelden zijn de Engelse landschapsstijl, de cottage of boerentuin en de natuur-en bostuin.


De vaste planten in de boerentuin zijn vaak streekgebonden en natuurlijk zal niet alles op onze zware zeeklei groeien. Toch kun je de meesten wel uitproberen want ze zijn vaak sterk en stellen geen bijzondere eisen. Zo kom ik de volgende planten tegen die ik zeker eens ga uittesten de komende jaren:.


Volwassen hisbiscus tuin plant ca 1hoog 1breed schitterende plant met prachtige bloemen hisbiscus tuinplant boeren tuin landelijke sfeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.