vrijdag 27 oktober 2017

Kerstster giftig

Dit wordt inmiddels betwijfeld. In experimenteel onderzoek bij ratten is van giftigheid niets gebleken. Een kind van kilo zou meer dan een halve kilo van . Het sap van de kerstster is irriterend. Bij contact met de huid of de ogen: Er kan een lokale irritatie of een allergische reactie ontstaan.


Op de huid gaat het om roodhei uitslag of netelroos (urticaria).

Inname door kinderen: Kinderen . Ed Pennings, toxicoloog van de Gifwijzer. Is de Kerstster giftig ? In de Gifwijzer staat de Kerstster. De Kerstster is een kamerplant die behoort tot de familie van de wolfsmelkachtigen (Euphorbiaceae).


De plant is populair vanwege zijn helderrode of donkerrode schutbladen, maar er bestaan . Vorig jaar kreeg ik nog een telefoontje van een cliĆ«nt die dit . De verwisseling is onoplosbaar want in Belgie en Nederland wordt kerstroos voor beide planten gebruikt.

Kerstroos is gevaarlijk giftig , kerstster totaal niet. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien. Mensen pas alsjeblieft op tijdens deze dagen rond de kerst. Je kent ze wel, die mooie kerststerren.


Rood van kleur, echt om al mee in de kerstsfeer te komen. Vergeet niet dat deze plant zeer giftig is voor je kat. Over het al dan niet giftig zijn van deze plant lopen de meningen sterk uiteen. Uit recent onderzoek is gebleken, dat het eten van de bladeren van de kerstster voor mensen en kinderen niet echt gevaarlijk is.


Helaas is dit niet het geval bij onze katten. Er is geen data die ondersteund dat deze plant giftig is voor mens of dier. De meeste dieren die kerstster eten krijgen daar geen klachten van.


In een enkel geval zorgt het voor milde maag-darmklachten waardoor de kat . Een dier reageert anders op bepaalde stoffen dan een mens waardoor het gevaar op een vergiftiging soms dichterbij is dan u denkt. Ook buiten is voorzichtigheid geboden. In dit stukje informeren wij u over veel voorkomende gevaarlijke stoffen voor huisdieren in en . Een veel verkochte plant voor de kerst.

Maar deze is wel erg giftig in het melksap wat ze afscheidt. Hoe kun je hem verzorgen en overhouden? De gatenplant (Monstera) is een zeer populaire kamerplant en ook giftig in blad en stengel. Toch blijven poes en hond meestal van deze plant af. Het gif is vergelijkbaar met de dieffenbachia.


Bloemen en planten brengen altijd sfeer in huis. De kerstster in de volksmond foutief de kerstroos genoem is ook giftig. Het is een stuk natuur dat binnenskamers leeft en de natuurlijke habitat van de mens, de natuur, naar.


Je zult er niet meteen dood aan gaan, maar het. Wat de precieze gevolgen zijn wanneer je Agapornis aan een kerstster knabbelt, zijn onduidelijk. Gezien het feit dat ze zelfs voor . Je kunt er echter een aardige struik of bonsai uit kweken die het hele jaar het aanzien waard is. Het melksap van andere Euphorben dan de Kerstster irriteert meer dan dat van Euphorbia pulcherrima. De doornen van de Euphorbia Milii of Christusdoorn kan pijnlijke verwondingen veroorzaken.


Wanneer het sap van de Euphorbia Lactea in contact komt met het oog dan kan een ernstige kerato-conjunctivitis optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.