donderdag 26 oktober 2017

Elektriciteit uit planten

Plant -e is een jong Nederlands bedrijf dat zich richt op producten waarmee elektriciteit opgewekt kan worden uit planten. Onderzoekers van Wageningen UR Glastuinbouw bestuderen vooral de stoffen die de planten uitscheiden en de toepassing van de cel bij voedselgewassen zoals de tomatenplant. Denk aan de computer, verlichting, koeling etc. Allemaal voorbeelden van apparaten die werken op elektrische stroom. Thuis komt de stroom uit het stopcontact.


In je tuin bijvoorbeeld.

Hier maken bacteriën elektrische stroom bij de wortels van planten. De plant produceert organisch materiaal via . Plant -Microbiële Brandstofcel tapt elektriciteit af uit de bodem waar planten intussen gewoon doorgroeien. Op het internet surfen via planten in de wijk, dat kan vanaf dit najaar in Zeist. Plant -e technologie maakt het mogelijk elektriciteit te produceren met levende planten.


De komst van Plant -e draagt niet alleen bij aan een duurzaam Kerckebosch, maar is ook een investering in verder onderzoek naar deze vooruitstrevende . Elektriciteit opwekken uit planten : het kan. Kamerplanten blijken over onverwachte krachten te beschikken.

Het Wageningse bedrijf Plant -e presenteerde vanmiddag een plant die een draaiende speelgoedwereldbol aandrijft. De stroomkabels uit de draaiende aardbol lopen rechtstreeks de plantenbak in, . Zoiets kan je straks ook in huis hebben. In Zaandam branden straks de lantaarnpalen op energie gemaakt door levende planten.


Op Nationale Boomfeestdag afgelopen week heeft de gemeente bomen geplant die de stroom gaan opwekken. Woensdag november was er een wereldprimeur voor de gemeenten Ede, Wageningen en Zaandam. Uiteindelijk moet met vijftig vierkante meter groen dak een derde van een huishouden van elektra voorzien kunnen worden.


Het idee kwam van universitair . Kerckebosch experimenteert op het Energieplein met groene energiesystemen. Gratis stroom uit de wortels van planten. Een plant is eigenlijk heel bijzonder. Het maakt gebruik van fotosynthese. Tijdens dit proces heeft een plant alleen zonlicht , water en koolstofdioxide nodig om voedsel (glucose) en zuurstof te kunnen produceren.


Zonder planten zouden wij als mens niet kunnen . De groene elektriciteitscentrale. Stel je voor: je laptop opladen in het grasveld. Technisch is het mogelijk, toont de proefopstelling van David Strik aan. Een grasveldje op het dak van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen blijkt namelijk voortdurend stroom te leveren via de .

BUDEL - De provincie Brabant steunt een proef om elektriciteit op te wekken uit de wortels van levende planten. De test in Budel die in mei start, moet aantonen of deze manier van stroomwinning op grote schaal kan worden . Terwijl consumenten steeds vaker zonnepanelen op hun dak leggen, gaat de ontwikkeling van andere. Plant -e ontwikkelt producten waarin levende planten elektriciteit genereren. De technologie stelt ons in staat om elektriciteit te produceren uit levende . Stroom van waterplanten.


De techniek is al toepasbaar op kleine schaal en straks in grote moerassen wereldwijd. De planten ondervinden geen hinder van de technologie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.