dinsdag 24 oktober 2017

Gebinten constructie

Een gebint of gebinte is een portaalvormige houten draagconstructie in een boerderij, die bestaat uit twee of meer stijlen of staanders die met elkaar verbonden zijn door. Alle hoeken van de constructie worden geschoord door korbelen of schoren. Op de gebinten staan de spanten met de gordingen die het dak dragen. De oude ambacht komt weer tot leven in de kapschuren van Goed Verblijven met gebinten en pen en gat verbinding.


In de bouwkunst was (ghe)bint oorspronkelijk een balk die twee andere balken aan elkaar verbindt, dus een driehoekige constructie. Het woord was in oorsprong vooral gangbaar in het Hollands en Fries.

Door herinterpretatie van het meervoud gebinten als vorming met ge. Steeds vaker wordt origineel gebintwerk weer toegepast in nieuwe woningen. Wij ontwerpen en realiseren dergelijke nieuwe houtconstructies, maar wij . Wanneer u dit niet wenst, kunt u Douglas gebinten impregneren. De spanten en sporen constructie worden op maat voor u gemaakt en hebben van nature een zeer hoge duurzaamheidsfactor. Tevens hebben wij een aantal bouwpakketten waarbij wij tevens gebruik maken van Douglas gebinten en een Douglas frame.


Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Bij Richard Wigink Holten vormen gebinten “de ziel van een boerderij”. Het dak van oude Nederlandse boerderijen wordt vaak gedragen door een houtconstructie.

Hemadowi ontwerpt, levert en bewerkt eiken en douglas constructies , frames, gebinten , sporenkappen. Zij zijn steeds samengesteld uit twee of meer evenwijdig aan elkaar geplaatste constructies in het platte vlak: de gebinten , die op poeren of lage funderingsmuurtjes staan. Op een hoger niveau staan de kapgebinten of (kap) spanten, die het dak dragen.


De gebinten moeten het schip op die plaatsen waar het geen steun van schotten, schilden, dekken en dekbalken vindt, in model houden. Gebinten en kapspanten worden gekoppeld door . Ze kunnen bij het laden en lossen echter hinderlijk zijn . Willemsen Hout ontwikkeld houten constrcuties voor woningen waarbij de gebinten de basis vormen. Tussen, op en tegen de houten balken, spanten en gordingen.


Frans Eiken (versgezaagd) gebinten constructie van een boerderij in Opheusden. De in deze constructie toegepaste gebinten zijn gelijk . Robuusteiken bouwt traditionele eikenhouten gebinten. Een gebint is een portaalvormige constructie die wij gebruiken in nieuwbouw en renovaties. De golfplaten zijn ondertussen van de schuur.


Alle projecten worden in onze werkplaats voorbereid (geprefabt), zodat de constructie bij u op locatie alleen nog maar in elkaar gezet hoeft te worden. Bouwbedrijf Vonder specialist in nostalgische en ouderwetse houten gebinten. De houten gebinten worden op maat gemaakt in onze werkplaats en ter plaatse gemonteerd. Dit met stijlevolle pen-en-gat verbindingen.


Dwarsgebinten worden verenigd door spanten, gordingen, muur en dak.

Deze gebint constructies zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.