donderdag 26 oktober 2017

Boktor in huis

Er zijn namelijk een aantal houtaantastende insecten waarmee u te maken kunt hebben. Het insect heeft zeer lange voelsprieten. Het is echter nog belangrijker om de larve van de Huisboktor goed te herkennen, deze brengt namelijk het meeste schade toe aan uw huis en interieur.


Deze crèmekleurige larve is ongeveer mm groot en wordt gekenmerkt door een drietal pootjes. Heeft u boktor in huis ? Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf!

Wat zijn de gevolgen van boktor in huis en wat is er tegen te doen? Het is in vooral belangrijk om het niet te lang te negeren want ongedierte in het hout verdwijnt bijna nooit uit zichzelf. Zoals elke winter zijn er bij EIS Kenniscentrum Insecten weer diverse vragen binnengekomen van mensen die zich zorgen maken over kevers die ze in huis gevonden hebben.


Regelmatig gaat het om boktorren waarvan de larven in openhaardhout leven. Door de warme omstandigheden binnenshuis . Wat moet je doen als je boktor in je huis hebt? Huis ) boktor tast met name naaldhout aan.


De boktor is één van de schadelijkste hout vernielende insecten.

Ze worden sterk aangetrokken door de geur van het hout. Zodra ze in het hout zitten, eten ze dat langzaam op. Ga dus snel over tot boktorbestrijding wanneer u deze problemen ondervindt!


Verschillende soorten boktorren. Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten voorwerpen aan. In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend.


Waarom je liever geen boktorren in je huis wilt hebben? Wanneer u constateert dat u boktor in huis. Niemand zit je wachten op boktorren in huis. Echter is het soms niet te voorkomen, en moet je in actie komen als je de kleine hout etende beestjes hebt ontdekt. In het geval van boktorren is het heel onverstandig om de beestjes hun gang te laten gaan.


Er is een huis te koop waar wij wel interesse in hebben, alleen in dat huis is boktor aanwezig geweest. Dit is wel bestreden, alleen we willen weten of dit nu niet meer terug kan komen. Het is verwijderd door een gecertificeerd bedrijf. Ik heb al wat op internet rondgezocht maar kon nergens hier wat over . Ze zijn vaak mooi gekleurd.


Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer , hoewel . Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer tot millimeter lang, en zoals alle boktorren is het lichaam langgerekt, de poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en naar achteren gebogen.

De kleur is zwart, het halsschild is rond maar . Het is daarom van groot belang bij de eerste indicatie dat je boktorren in huis hebt deze effectief te bestrijden, want voor je het weet moet je je hele vloer vervangen! Hoe kun je aantasting door de boktor herkennen en hoe is. Nu bij de isolatie van het dak vastgesteld dat er boktor aanwezig is. Volgens de geleerden is dit niets van de laatste tij maar al jaren bezig.


Er zijn veel verschillende soorten boktorren de meest bekende boktor is de huisboktor (Hylotrupes bajulus). Dit kleine beestje is een van de grootste boosdoeners onder de houtaantastende insecten waar je in huis veel last van kunt hebben. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de complete houten constructie van een huis dusdanig aangetast is door de boktor , dat wonen in het huis niet meer verantwoord was. Heb je openhaardhout in je tuin?


Zoek dan eens naar boktorren ! Deze torren hebben een slechte naam. Regelmatig komen bij EIS Kenniscentrum Insecten meldingen binnen van mensen die opeens grote kevers in huis vinden. Deze kevers zien er in eerste instantie uiteraard erg vies uit, maar ze brengen nog een veel groter gevaar met zich mee.


Boktor bestrijden kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.