maandag 30 oktober 2017

Uitwerpselen bruine rat

Uitwerpselen van een rat zijn gemakkelijk te onderscheiden van een muis. Rattenkeutels zijn namelijk veel groter dan muizenkeutels. Ze zijn groot en dik en cilindervormig, hebben een grove structuur en zijn aan een of twee zijden puntig. Ze deponeren deze zowel op willekeurige plaatsen als . Bruine ratten kunnen slecht klimmen en hebben water in de buurt nodig.


Ze zijn de meest typische kenmerken van een rattenplaag.

De geur is een combinatie van uitwerpselen , urine en de geur uit hun klieren. De bruine rat is zwaarder gebouwd dan de zwarte rat, maar hun oren zijn kleiner en de staart is korter. De uitwerpselen zijn capsulevormig en ong. Meestal liggen de keutels in kleine stapeltjes bij elkaar en lijken pindavormig.


Ziektes als de ziekte van Weil, paratyfus, TBC en Salmonella kunnen door het dier overgebracht worden. U herkent dit dier aan de grijsbruine vacht, die aan de buikzijde vaak wat lichter is. De staart is korter dan het lichaam.


In het geval van muizen liggen de uitwerpselen overal verspreid. De keutels van een bruine rat zijn pindavormig.

Ratten produceren ongeveer keutels per dag. Dit urinespoor bevat feromonen waarmee ratten en muizen elkaar kunnen vinden, maar zo weten ze ook hoe ze bij de lekkerste voedselvoorraadjes moeten komen. Want bruine ratten knagen om hun tanden scherp en kort te houden en laten een spoor van knaagschade achter.


De typische lucht die ratten verspreiden is een combinatie van urine, uitwerpselen en de geur van hun klieren. Omdat ratten slecht kunnen zien gebruik ze die geur als . De vossenlintworm of Echinococcose kan bij de mens aantasting van de lever veroorzaken. De eitjes van de parasiet komen uiteindelijk terecht in de uitwerpselen van besmette vossen. Via regen of wind kunnen deze in de buurt verspreid worden op omliggende planten, . Ze verspreiden een penetrante muskusachtige geur.


De keutels zijn meestal te vinden op de looppaden langs muren en in hoekjes. Droge rattenkeutels zijn vrij hard en moeilijk plat te nijpen. Met wat voor rat heeft u te maken? Keutels zijn cilindervormig.


Heeft u op hoger gelegen plaatsen . Hoe kun je het verschil herkennen? Je leest er alles over in deze blog! Ze zijn tot mm lang en tot mm breed en hebben een variabele kleur.


Ze worden dikwijls in grote hoeveelheden bij elkaar gedeponeer vaak langsheen . De rat is één van de meest voorkomende diersoorten op onze Aarde.

Je kan ze overal aantreffen: in. In de buurt van keutels kun . Het Seoulvirus is niet van mens op mens overdraagbaar, maar vormt wel een risico voor mensen die direct in aanraking komen met urine, speeksel en uitwerpselen van bruine geïnfecteerde ratten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.