maandag 30 oktober 2017

Natuurlijke tuin aanleggen

Wil jij een tuin waar de natuur zijn gang kan gaan en de bloemen in het wilde weg kunnen woekeren? Dan is een natuurlijke tuin aanleggen echt iets voor jou! Biodiversiteit en duurzaamheid zijn steeds belangrijker en komen in de nieuwe naturalistische of ecologische wijze van tuinkunst veel beter tot hun recht. Het is op zich al een hele winst als er minder gazon wordt aangelegd wat zeer regelmatig gemaaid moet worden.


In de natuurtuin is niet alleen de . Je wilt een natuurlijke tuin aanleggen.

Kies voor een natuurlijke afscheiding en ga natuurlijk tuinieren, voor een tuin vol leven! U kunt verschillende dingen doen. De verwilderde tuin is één van de mogelijkheden. Het gebruiken van planten uit het omringende landschap is komt trouwens tegemoet aan . Hout is een materiaal dat in de tuin en op het terras ontelbaar veel functies kan vervullen.


Je kunt het gebruiken voor tuinmeubels , maar bijvoorbeeld ook voor klimtoestellen, schuttingen en tuinpaden. Wat je ook met het hout doet, je tuin krijgt er een natuurlijke uitstraling door die de sfeer in vrijwel alle gevallen ten goede. Beplanting natuurlijke tuin.

Bij het aanleggen van een natuurlijke tuin houd je natuurlijk rekening met het milieu en de dieren. Kies bijvoorbeeld voor planten die vlinders aantrekken, zoals de rode zonnehoed (Echinacea purpurea) en de vlinderstruik (Buddleja davidii). Vogels zitten graag in bomen met een dichte . De ecologische siertuin: stappenplan voor het ontwerp.


Je staat waarschijnlijk nog niet te springen om meteen in je tuin aan de slag te gaan. Hopelijk heb je na dit hoofdstuk – een flinke brok trouwens! Natuurlijke tuinen geven een veilig, beschut gevoel, en zorgen voor veel privacy. U loopt de deur uit en waant zich direct op vakantie.


Dit type tuin trekt daarnaast ook veel vogels aan. Zo is het een meerwaarde voor de natuur in de buurt. Stappen naar een ecologische tuin Met het boek Stappen naar een ecologische tuin had Velt al een boek in huis over de aanleg en het beheer van een ecologische tuin. Herschaalde kopie van zomerpracht rozen.


De tuin is voor veel mensen een stukje groen waar ze ongestoord kunnen vertoeven. Allereerst de anorganische samenstelling van de bodem. In het algemeen kunnen we stellen: Bij een zandgrond is het verstandig om met Bentoniet het . Iverna Zaalberg, Ontwerpbureau voor particuliere– en bedrijfstuinen waarin natuurbeleving een belangrijke rol speelt.


Tuinontwerp - beplantingsplan - tuinaanleg - verkoop alle benodigde materialen.

Water is de bron van alle leven en mag dus ook eigenlijk niet ontbreken in een natuurlijke tuin. Kikkers en salamanders vinden hier een heerlijk leefmilieu en vogels staan te . Wilt u een natuurlijke tuin aanleggen ? Laat het over aan een expert. Eco Care Gorris kan de natuurtuin voor u aanleggen waar u naar gezocht heeft. EEN NATUURLIJKE EN GEZELLIGE TUIN. Als u de ruimte hebt en uw tuin krijgt voldoende zonlicht, dan kunt u ook een natuurlijke vijver aanleggen , uit de buurt van grote bomen.


Een dergelijke vijver zal zowel waterjuffers als andere insecten aantrekken. Aanleg wildebloementuin. Weinig werken en toch graag een uitbundig bloeiende tuin?


Een wildebloementuin kan de oplossing zijn. Zaadexpert Gert Jan Koopman legt uit hoe je zelf zaden kunt oogsten om daarna uw eigen natuurgebiedje in de tuin te creëren. Hieronder vind je een aantal artikelen die eerder in . Elke tuin kan omgevormd worden tot natuurvriendelijke tuin, of deze nu nieuw zal worden aangelegd of al jaren bestaat.


De natuur waait vanzelf zaden aan. Belangrijk is wel de omgeving van uw. Wat is nu eigenlijk een ecologische tuin ? Het is in ieder geval een milieuvriendelijke tuin met zoveel mogelijk natuurlijke elementen. Het betekent eigenlijk niet meer dan dat je op . Onder architectuur van de tuinarchitect Harry Pierik is deze prachtige natuurlijke tuin door KernGroen aangelegd.


Bekijk hier het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.