dinsdag 31 oktober 2017

Hyacint giftig

Giftige plantensoorten die niet in warenwetproducten mogen worden verwerkt, staan genoemd in het Warenwetbesluit Kruidenpreparaten . Gif: alle delen (vooral bollen, zaad) bij inname bollen bij veelvuldige aanraking. Bloeiperiode: april-mei. Symptomen: braken, buikloop jeuk.


De meeste staan er niet bij stil dat het een van de giftige planten voor mensen is. Hierdoor is de plant prima te planten in zowel de vaste grond .

De narcis is een voorjaarsbloeier die ontstaat uit een bloembol. Dieffenbachia: gehele plant zeer giftig. Gatenplant: bladen en stengels giftig. Convallaria majatus Zeer giftig.


Digitalis purpurea Zeer giftig. Heracleum mantegazzianum. Croton, Melksap mogelijk giftig. Gloriosa, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG ! Herfsttijloos, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG !

Hyacint , Vooral bollen en zaad . Het zijn geliefde accessoires die niet uit ons interieur zijn weg te denken. Toch moeten sommige kamerplanten met enige voorzichtigheid worden behandeld. Er zijn namelijk een aantal planten die giftig zijn.


Dat betekent niet dat je nu meteen . Maretak heeft de reputatie een zeer giftige plant te zijn. In praktijk, brengt de inname van enkele bessen over het algemeen slechts een gastro-intestinale irritatie teweeg. De bessen van Hulst veroorzaken eveneens vervelende diarree bij het jonge kind. De hyacint en de narcis behoren ook tot de giftige planten.


Tegenwoordig is het erg in trek om kleine bolletjes hyacinten en narcissen in huis tot bloei te laten komen. Zowel de bol als het zaa als de bladeren en de bloemen zijn mild giftig. Wat de narcissen betreft : hun gif wordt ook vrijgegeven in het water van de vaas. Zelf doe ik altijd een raam op een kiertje, temeer vanwege de sterke lucht van deze bloemen én omdat hyacinten na verloop van tijd nóg sterker gaan ruiken als het afgelopen is met bloeien en ze dus gaan verrotten. Op zich is de lucht NIET schadelijk voor de mensen, daar krijg je weinig van, maar de plant zelf is wél giftig , . Het gif tast de keelholte, het maag- en darmstelsel (braken, diarree) en de ademhaling aan.


Ficus: het sap is giftig , tast de slijmvliezen en nieren aan. Hortensia: de bol en het zaad zijn giftig , het gif veroorzaakt maag- en darm problemen. Gif: De rode bessen ( giftige stoffen: nog niet geindentifiseerd).


SYMPTOMEN: Braken en diarree.

Japanse kers (Taxus cuspidus) GIF: Gehele plant. Diffenbachia: Gehele plant giftig. Wortelstok en bladen giftig. Kamperfoelie: bessen enigszins giftig. Karmozijnbes: gehele plant zeer giftig , met name wortels en onrijpe bessen.


Check ook bij andere bodembedekking van welke plant ze afkomstig zijn, want veel giftige planten zijn in de vorm van snippers nog steeds schadelijk voor uw hond. Herfststijloos: gehele plant zeer giftig. De bloeiwijze lijkt dan op die van de hyacint , vandaar de Nederlandse naam van deze drijfplant.


U kunt de waterhyacint in de huiskamer de winter. Hoya: gehele plant giftig. Als mulch blijft het echter een prima . Kegelsleutelbloem, Waarschijnlijk alle delen van de plant giftig.


Kamerbrem, Gehele plant giftig. Klimop, Bessen en bladen giftig. Lelietje-van-dalen, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG ! Beplanting voor de Volière, giftig of niet giftig. Een volière kan een lust voor het oog zijn, zeker als hij aangekleed is met planten, heesters of bodembedekkers.


Probeer Uw vogels zoveel mogelijk te geven wat zij willen, zodat ze graag in uw Volière zitten en zich daar thuis voelen. Je zult zien dat je daar voor beloond wordt . HEDERA HELIX (Klimop): bladeren en vruchten zijn giftig. HELIOTROPIUM EUROPAEUM (Heliotroop): heel de plant (zeldzaam bij ons) is giftig. HELLEBORUS NIGER (Zwart nieskrui kerstroos): heel de plant is heel giftig.


HYACINTHOIDES (Wilde hyacint ) : de knol is giftig. HYDRANGEA (Hortensia): heel de plant is giftig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.