donderdag 26 oktober 2017

Wat is een boktor

Boktorren hebben als volwassen kever (imago) een langwerpig lichaam en sprieterige poten. Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer , hoewel . De kleur is zwart, het halsschild is rond maar . Daarnaast kunt u deze Boktor herkennen aan het geluid wat zij maken.


Dit ontstaat bij het knagen aan het hout.

Het is echter moeilijk te herkennen voor het ongetrainde oor, er zijn namelijk meerdere Boktorren die een geluid maken bij het knagen aan hout. De uitvliegopeningen van de Huisboktor zijn ongeveer mm tot 9 . Een manier om vast te stellen of u inderdaad last heeft van de larven van Boktorren is het Boktor geluid wat het insect maakt. Dit Boktor geluid is in feite het geknaag wat u hoort op het moment dat de larven zich een weg door het hout in uw woning banen. Er zijn namelijk een aantal houtaantastende insecten waarmee u te maken kunt hebben.


Wat is nu het verschil tussen een houtworm en een boktor ? Kun je ze allebei tegelijk aantreffen? En zien ze er hetzelfde uit?

Een probleem met boktorren in de kiem smoren en de boktor bestrijden, is zo eenvoudig nog niet. Terwijl het bestrijden van boktorren wel van groot belang is. Hun dierbare larven kunnen namelijk maar liefst tien jaar leven en gedurende dat leventje heel wat serieuze problemen veroorzaken. Kortom, u wilt liever niet dat de . En wat moet je doen als je last hebt van boktor ? Lees hier alles over boktor in je huis. Vandaag de dag zijn er goede pakketten te koop waarmee je zelf de boktor (en houtworm) kunt bestrijden in je dak of andere houten delen van je huis.


Boktor in hout snel te verhelpen in deze simpele stappen. Wat een handig trucje is, is om een dunne laag kurk tussen de steen en het hout te leggen. Dit is hout wat wordt gebruikt voor fundamentele bouwconstructies voor woningen en gebouwen.


Maar ook meubilair is vaak doelwit. Het hout wat het meeste wordt aangetast door de boktor is veelal gedroogd naaldhout. Men name jong oud is wat door de boktor wordt aangetast.


Het jonge spinthout – wat. En kom je er weer één tegen laat deze dan determineren zodat je zeker weet wat het precies is en dan de actie ondernemen. De vliering duidt wel op houtworm of boktor.


Maar de torretjes in het meel zal eerder wat anders zijn.

Voedsel wat langere tijd in een kast staat daar kan zich ook ongedierte in ontwikkelen. De ontwikkeling van een ei tot een volwassen huis boktor is van tot jaar. De schade word gemaakt door de larf en niet door de kever zelf. Is het een boktor of een houtworm?


Het is niet gek dat je niet goed weet wanneer het een houtworm betreft en wanneer het om een boktor gaat. De termen worden namelijk vaak door elkaar heen gebruikt. Een houtworm is niet een specifiek beestje. Er bestaan namelijk geen wormen in hout.


Voorbeeld: ` Ze onderzochten een boktor in de biologieles. De huisboktor is echter door het gebruik van impregneermiddelen de laatste jaren sterk achteruitgegaan hoewel ze tegenwoordig weer wat meer in naaldbossen gevonden wordt. Er zijn ons geen recente gevallen bekend van door deze boktor veroorzaakte schade aan houten huizen in Nederland. In Nederland zijn het er heel wat minder. De larven zijn bekend omdat ze van dood hout eten.


Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de complete houten constructie van een huis dusdanig aangetast is door de boktor , dat wonen in het huis niet meer verantwoord was. U kunt de boktor houtworm makkelijk zelf te lijf gaan. De boktorren zelf eten bloemen, stuifmeel en bladeren. Maar wat is de beste behandeling tegen boktor ? In dit artikel geven wij u uitleg .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.