donderdag 26 oktober 2017

Mechanische gewasbescherming

Mechanische onkruidbestrijding is het met behulp van werktuigen, machines of gereedschappen verwijderen van ongewenste kruiden. Mechanische bestrijding is minder belastend voor het milieu dan bestrijding met herbiciden, chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. De eenvoudigste manier van onkruidbestrijding is . Een ander alternatief is het mechanisch bestrijden van bedreiging.


Dit houdt in dat machines het onkruid bestrijden in ongeveer dezelfde manier als een schoffel.

Er wordt nu dan ook gesproken over geïntegreerde teeltmethoden. Hierbij wordt chemische gewasbescherming pas toegepast nadat biologische vijanden en . Weer insecten uit het gewas. Bij geïntegreerde gewasbescherming maakt de teler gebruik van alle gewasbeschermingstechnieken en strategieën waarbij de chemische bestrijding op de laatste plaats komt.


Deze technieken en strategieën zijn onder andere: geleide bestrijding, cultuur- en bedrijfshygienische maatregelen, mechanische en biologische . Wanneer u besluit over te gaan van traditionele chemische gewasbescherming op geïntegreerde gewasbescherming , kunt u het beste eerst ervaring opdoen met geleide bestrijding. Strikt genomen is dit geen bestrijdingstechniek, maar een methode om tot goede, verantwoorde besluiten rond bestrijding te komen. Verschillende manieren om aan gewasbescherming te doen.

Phytofar is de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen ook pesticiden genaamd. Phytofar promoot een goed gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om een duurzame landbouw met respect voor mens, dier en milieu te . In de praktijk maakt elke boer en tuinder gebruik van een combinatie van maatregelen om zijn oogst te beschermen. Geïntegreerde gewasbescherming. De mate waarin verschillende vormen worden toegepast hangt samen met de teeltwijze.


In de geïntegreerde teelt worden chemische, biologische en mechanische. De start voor al uw links over gewasbescherming. Landbouw,tuinbouw,groenvoorziening en tuinen. De meest voorkomende technieken zijn biologische gewasbescherming , mechanische.


Opdracht Gewasbescherming. A Zoek in een woordenboek of internet de betekenis op van chemische gewasbescherming. Hieronder worden een aantal machines die. Windsnelheid en windrichting. Daarnaast is er meer grond nodig per dier.


Ook de inputs moeten van biologische oorsprong zijn. Om de mechanische gewasbescherming te .

Animatievideo die laat zien hoe biologische bestrijders gebruikt worden voor de bestrijding van plagen. CHEMISCHE BESTRIJDINGSMETHODEN ALS LAATSTE OPTIE. Biologische, mechanische , of fysische bestrijding verdient de voorkeur boven chemische bestrijding.


Het toepassen van deze alternatieve bestrijdingsmethoden hangt af . Een geïntegreerde gewasbescherming (ook IPM, Integrated Pest Management genoemd) gebruikt de verschillende moge-. Er wordt ingegrepen met chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.