vrijdag 27 oktober 2017

Sterk ruikende bloemen

Top geurende planten. Dankzij geurende planten is het extra genieten in de tuin. Er zijn ontzettend veel (vaste) planten met heerlijk geurige bloemen. Dat is fijn voor jou en het trekt ook nog eens veel vlinders aan! Maar welke planten ruiken nu het allerlekkerst?


Hieronder vind je onze top sterk geurende planten.

Vaak wordt direct gedacht aan rozen wanneer het gaat over lekker geurende bloemen. Tradescantia spathacea Sitara: bontbladige sterke kamerplanten. Iedere rozenliefhebber zal naast de aandacht voor kleur en bloemvorm op een bepaald moment voorover buigen om optimaal van het parfum van een roos te genieten en aldus soms zijn neus in andermans rozen steken.


De geur van de rozen zit in de gasmoleculen van de etherische oliën van de bloemblaadjes , sterk. Tijdens lange zwoele zomeravonden laten de bloemen van de kamperfoelie je terras of balkon heerlijk ruiken. Wie aan geurende bloemen denkt, denkt natuurlijk meteen aan rozen.


De leuke buisvormige bloemen van deze plant zijn sterk geurend én erg decoratief. De geur van bloemen is vaak aangenaam en als je kiest voor bloemen met een bepaalde geur, is de kans groot dat je die geur je leven lang gaat associëren met je huwelijksdag. Geuren roepen immers veel herinneringen op.

Kijk echter uit met te sterk ruikende bloemen en met combinaties van te veel verschillende . De mooie bloemen , die rond een lange stengel zijn geschikt, zijn er in het wit en in blauwe, roze en paarse pasteltinten. De sterk geurende bloemen maken van Lathyrus een geliefde eenjarige plant. Sterke, kruidige geuren maken van de violier een van de heerlijkst ruikende eenjarige planten. De tamelijk lange, smalle bladen (3) zijn bezet met korte, borstelige haren. In de hoog oprijzende, sterk vertakte bloeiwijze (T) staan gewoonlijk meer dan 1bloemhoofdjes bijeen, die - mm . Mijn buren hebben een aantal hondjes aangeschaft die de hele dag in de tuin zitten.


Ze hebben daar een bench gemaakt waarin de hondjes wat rond scharrelen maar ook hun behoeftes doen. Een paar keer per dag spuiten ze de grond schoon met een tuinslang, maar ik ruik de hondjes goed als ik in mijn . Peereboom, en een ruikende gesternde bloem, en is de Kauken van de Indianen by Breynius in zyn Centuria p. Indische Boom met het bladt van een Peereboom, met zeer sterk - ruikende bloemen , de Elengi . Een andere sterk geurende boom die we in Nederland soms aangeplant zien is de Pluimes (Fraxinus ornus), die in het voorjaar sterk zoetgeurende witte pluimen produceert. De honingboom (Sophora japonica) bloeit van juli tot september en de witte bloemen verspreiden dan een zoete honinggeur waaraan de boom zijn. Kamerplanten met witte bloemen passen in elk interieur.


Bovendien geuren ze heerlijk. Lees hier alles over gardenia, stephanotis en jasmijn. Deze plant is door kruising geschikter gemaakt voor ons klimaat en is verkrijgbaar onder de naaB. Vooral de witte bloemen geuren sterk.


Nu wil ik graag weten welke andere familie soorten de langst bloeiende sterk geurende winterharde klimplanten zijn.

Ik dacht aan een soort clematis (ik heb een Passiebloem , niet geurend genoeg (meer onderzoek naar verschillende cultivars, misschien dat ik toch vind) Blauwe regen: te woekeren . Boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) heeft witte bloemen in mei, juni en geurt sterk. De heester kan wel meter hoog worden. Vanaf mei geuren de kleine witte bloemen.


Is groenblijvend en wil . Jicht-roosen , of de Peonien, dé Hoofdsterkende Lindebloemen , depynverzaftende Roosen en Violen,. Majorein, de sterk - ruikende opwekkende Wynruit, de vorensgeroemde Rosmarein, Quendel, en Basilie-krui de Popelsy genezende Lavendel- bloemen , de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.