dinsdag 31 oktober 2017

Overlast muizen huurwoning

Ongedierte in huis zoals muizen , ratten of kakkerlakken brengen veel discussie teweeg. Graag wil ik uw advies over het volgende:Ik huur mijn flat van een vastgoedbedrijf. In het huurcontract kan ik niet letterlijk vinden dat muizenbestrijding onder rekening huurder vallen. Een vraag over ongedierte overlast (vermoedelijk muizen ) in een huurwoning. Heeft iemand enig idee wie daarvoor verantwoordelijk is?


Ik heb zeer waarschijnlijk last van muizen die via beluchtingsgaten in de spouwmuur in een holte tussen radiatior en vensterbank terecht zijn gekomen.

Vanwege muizenoverlast die wij al aanzienlijke tijd hebben heeft mijn vrouw contact opgenomen met de woningcorporatie. Ze kreeg als antwoord dat ze niks voor haar konden betekenen. Wij moesten maar een kat nemen. Dat vind ik belachelijk. Wij hebben al geruime tijd overlast van muizen in de woning die we gemeubileerd bij een particuliere verhuurder huren.


Alle maatregelen die we tot nu toe zelf genomen hebben helpen niet. We hebben het probleem al herhaaldelijk aangekaart bij de verhuurder, die draagt wel ideeën aan voor . Wij wonen in een huurwoning en hebben overlast van muizen die holen graven aan de zijkant van ons huis(straatkant). Volgens de verhuurder Portaal zijn de onkosten om de muizen te verwijderen dmv gif voor onze rekening.

Nu zou ik graag willen weten of dit correct is. Is de woningbouw verplicht om muizen in mijn gehuurde huis te bestrijden ? Een winkelier huurt een pand. In dit pand heerst, zo blijkt al snel, een muizenplaag. Zelfs na inzet van een ongediertebestrijder is het zo erg gesteld met de muizen dat het niet langer mogelijk is de winkel te exploiteren.


De winkelier stelt dat sprake is van een gebrek, zoals bedoeld in artikel 7:2BW, . U mag gezien de overlast huurverlaging aanvragen door te klagen en als ze die niet oplossen is huurverlaging mogelijk dus dan lopen ze wel harder. U kreeg niet waar U voor betaalde en dreigen met huurcommissie is meestal voldoende want dan loopt Uw verhuurder wel harder dan de muizen. De verhuurder moet volgens de wet het gehuurde goe in alle opzichten, in goede staat van onderhoud aan de huurder leveren.


Tijdens de duur van de overeenkomst moet de verhuurder de woning in goede staat beheren opdat de woning bewoonbaar blijft. Natuurlijk hadden we toen wel gezien dat de buurman van een verderop (nog wel een sociale huurwoning ) duiven hield ( een stuk of 20), maar daar hadden wij geen. Overlast door ongedierte van duiven.


De buurvrouw klaagt ook over muizen , hoogstwaarschijnlijk ook afkomstig vanuit de duiventil. Veel mensen hebben last van muizen in hun huis, schuur of kelder. Je kan ze ruiken of er worden knaagresten en uitwerpselen gevonden. Muizen tussen het plafond.


Voor veel mensen zijn muizen in huis niet alleen griezelig maar ook nog eens vies. In kasten komen ze door de kleinste gaatjes.

Ze lopen over het voedsel en kleding en doen daarbij ook . De verhuurder eiste voor de rechter betaling van de huurachterstan ontbinding van het huurcontract en ontruiming van de huurwoning. De overlast en stank van de muizen is in deze tijd zo uit de hand gelopen dat ik niet meer thuis kon wonen en iedere avond weer een nieuwe slaapplek moest zoeken. Wij kunnen u helpen er vanaf te komen. Door zelf muizen in huis te bestrijden of door een bestrijder uit de buurt!


Heeft u last van ongedierte en heeft u een serviceabonnement? U kunt uw melding doorgeven via telefoonnummer 010 . Berichten over muizen geschreven door Ongedierteblog. Wilt u weten wat u hieraan kunt doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.