donderdag 19 februari 2015

Aardbeien planten planten

Over het planttijdstip van aardbeiplanten bestaat soms wat onduidelijkheid. In principe zijn er tijdstippen van planten : in augustus met verse planten of in het voorjaar met de zogenaamde gekoelde planten. De plantdichtheid is zeer bepalend voor het succes van uw eigen aardbeienteelt.


Om vervelende ziektes als vruchtrot en schimmel uit het aardbeiengewas te houden, is het belangrijk dat een gewas goed opdroogt. Als aardbeiplanten te dicht op elkaar geplant worden, kan de wind er niet goed doorheen. Er zijn twee soorten aardbei planten : zomerbloeiers en doordragers.

Als je aardbeien gaat planten is het belangrijk om dit verschil te kennen. Zomerbloeiers (soort Elsanta) geven in een korte periode veel aardbeien. Je plant de plantjes eind juli-half augustus of in maart-april en hebt vruchten in juni of juli.


Heb je net op GroentenInfo gelezen dat je aardbeien best plant zo ergens in augustus. Dan kom je dan één van deze dagen in het tuincentrum, en zie je daar aardbeienplanten in potjes staan. Of misschien, zoals ik vorige week, aardbeiplanten uit de koelcel, verpakt als in turfmolm, in het rek van de bloembollen. Het kwam al eens aan bod in een artikel, de plantdatum van aardbeien.


Er is inderdaad wat verwarring daarrond. Tuincentra verkopen volop aardbeiplanten in het voorjaar.

En toch, het traditionele planttijdstip van aardbeiplanten is augustus! Vroeger, als er geen sprake was van frigoplanten , noch van . Je kunt aardbeien planten tussen maart en augustus, de beste maand is april. Zet de aardbeien niet in de volle zon en zorg dat ze uit de wind staan.


Zorg daarnaast voor een goede afwatering, want aardbeien houden niet van natte . Iedereen wil toch wel van die heerlijke rode, zoete aardbeitjes in de tuin? Aardbeien planten is niet moeilijk. Het best vermeerder je de planten via de uitlopers die ze in het najaar vormen. Smul deze zomer van zelf geteelde aardbeien.


AARDBEIEN - TELEN - KWEKEN - ZOMER - FRUIT - PLANTEN - TIPS Frisse aardbeien met poedersuiker zijn een heerlijke zomerse snack. Plukverse aardbeien zijn het lekkerst, vooral als ze uit je eigen tuin komen. Zelf aardbeien kweken is helemaal niet zo moeilijk. En daarna volg je hieronder staande stappen om je aardbeienplant zo optimaal mogelijk te laten groeien. Wil je een nieuw veldje aardbeien aanleggen, dan is augustus daar de beste tijd voor!


Je kunt plantjes kopen, maar als je al aardbeien hebt staan, stek je ze ook eenvoudig zelf. De beste tijd om een nieuw aardbeiveld aan te planten is augustus. Zo hebben de jonge plantjes voldoende tijd om te wortelen en zullen ze . MIjn vragen zijn nu:1) Wanneer plant ik deze het best (welke maand)2) Waar koop ik het beste plantjes3) Kan ik nu (eind februari) al iets doen aan de voorbereiding?

Geen leuker vruchtgewas voor de tuin dan de aardbei (Fragaria ananassa). Als enige fruitsoort behoort aardbei tot de vaste planten. In het verleden werden ze veel op . Deze uitlopers maken stekken die zich snel aan de grond hechten en weer een nieuwe aardbeienplant vormen.


Elke uitloper kan meerdere stekken produceren, waardoor de plant een beetje lijkt te “kruipen”. Een aardbei is een vaste plant maar ze dragen het beste in de eerste jaar. Daarna vervang je ze beter door nieuwe planten. Koop of Verkoop aardbeien planten op Marktplaats. Vind aardbeien planten op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. Van de aardbeienplant kan je van juni tot in de herfst aardbeien plukken. Houdt u ook zo van de geur en de smaak van plukverse aardbeien ? Schaf dan zeker enkele aardbeiplanten aan. Zorg voor een zonnige standplaats, een goede gron voldoende water en voeding en u zal . Vrij vroege, zeer aangenaam smakende aardbei met grote tot zéér grote, sterk glanzende vruchten.


Sterk bestand tegen meeldauw. Stevige rechtopstaande bloemstengels die boven het gewas uitkomen en hierdoor merkelijk minder vatbaar zijn voor vruchtrot. In deze tip wordt beschreven hoe aardbei -uitlopers die in bloempotten zonder bodem worden “geplant”, uitgroeien tot grote planten , elk met een flinke wortelkluit.


Veel tuinders zetten uitlopers van aardbeienlanten eerst in bloempotjes. Als de plantjes in de potjes goed beworteld zijn, wordt de uitloper van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.