woensdag 18 februari 2015

Hoe moet ik sparen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat je sneller spaart als je gericht en bewust spaart en als je een goed inzicht hebt in je financiële situatie. Veel mensen weten niet precies hoeveel geld zij uitgeven en waaraan precies. Hierdoor geven zij meer uit dan nodig is. Misschien kun je wel besparen op de . Wil je weten hoe je moet sparen ?

Weet je niet welke spaarmiddelen te gebruiken ? Ontdek het en gebruik de zeven spaartips. Als je jezelf deze vraag moet stellen dan ga je waarschijnlijk nogal wild met je geld om. Het is een appeltje voor de dorst op een later moment of wanneer je dringend geld nodig hebt. Hier volgen een aantal veel voorkomende redenen . Hoe kun je het beste geld besparen?


Rens wil graag mee naar de film, maar heeft al zijn zakgeld net uitgegeven in de supermarkt. De weg naar een gezond spaarsaldo vraagt om een verandering in je denkpatroon.

Spaar niet van wat je over hebt, maar leef juist van wat je over hebt. Pak zodra je salaris binnen is je agenda bij de hand en tel op welke uitgaven je vóór je volgende salarisbetaling moet doen. Houd hierin rekening met onder andere . Je hebt er niet alleen motivatie voor nodig, maar ook een flinke dosis zelfdiscipline.


Sparen is niet altijd even makkelijk. Maar met een aantal handige tips wordt sparen. Vervolgens bekijk je hoeveel je maandelijks opzij moet zetten om je doel te bereiken. Of je kan sparen om wat reserve te hebben, bijvoorbeeld als je een panne hebt met je auto of gsm.


Tips om te sparen Maak eerst een overzicht met wat je binnenkrijgt en wat je uitgeeft. Dan zal je ook zien hoeveel geld je over hebt, en welke uitgaven je kan verminderen of vermijden. Leestip Hoe vermijd ik dat ik te veel . We weten allemaal dat sparen voor de toekomst belangrijk is.


Het is alleen zo moeilijk om geld apart te zetten! Met deze methode spaar je 1. Op deze pagina vind je veel informatie over sparen. Waarom moet je sparen , hoe kun je het beste sparen en bij welke bank kun je het beste sparen.

Hoe lang moet je dan sparen voor je het geld bij elkaar hebt? Optie 1: Wanneer heb ik het geld bij elkaar? Dan kun je uitrekenen hoeveel maanden het duurt voordat je je doel hebt bereikt. Dan ziet u hoeveel u per maand kunt sparen. Zet iedere maand een vast bedrag op uw spaarrekening.


Het Nibud adviseert minimaal van uw netto inkomen opzij te zetten. Zo bouwt u langzaam een buffer op. Met een spaarplan rekent u uit hoe lang u moet sparen om het gewenste bedrag bij elkaar te hebben. Begin je hiermee op je 57ste, dan bereik je je doel door tien jaar lang €10. In de tabel staat hoe je in vijftien jaar €100.


Ik kan echt totaal niet met geld omgaan. Ik geef het altijd uit aan onnodige dingen. Maar als ik bijvoorbeeld geld zet op mijn spaarrekening haal ik het er de volgende dag gelijk weer af. Een vast bedrag opzij zetten iedere keer als je zakgeld krijgt, en het dan ook ergens instoppen waar je het er niet zomaar uit kan halen (zoals een spaarvarken dat je echt kapot moet maken om het geld eruit te krijgen).


Maak dat bedrag niet te groot, maar iets wat je makkelijk kunt missen. Bereken hoe lang u moet sparen om een bepaald doel (geldbedrag) bij elkaar te sparen. Gebruik onze rekentools voor sparen. Zelf extra pensioen opbouwen? Dat is helemaal niet zo moeilijk!


Zet elke maand een vast bedrag op je spaarrekening en kom er verder niet aan, tot je het geld hebt wat je nodig hebt. De hoogte van het bedrag hangt af van je prioriteiten. Ga je elke week bier zuipen in de dischtstbijzijnde herrie-tent (lees: kroeg)? Bepaal hoe duur het product is dat je wilt kopen. In het voorbeeld staat dat het computerspel €7kost.


Reken uit hoe lang je moet sparen. Je kunt per maand berekenen hoeveel geld Nick heeft gespaard. Per maand tel je er dan €2bij.


Je kunt ook uitrekenen hoeveel je straks krijgt als je nu elke maand een vast bedrag spaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.