woensdag 25 februari 2015

Winter planten voor bloembakken

Na de zomer worden bloembakken vaak opgeborgen. Jammer, want ze kunnen ook na. Combineer ze met Carex en plant ze in een vierkanten bak.


Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden. Erica carnea ( winterheide ) is een populaire plant in winterse bloembakken.

Ze bloeit van november tot april met roze, witte, paarse of rode bloemen. Als de chrysanten zijn uitgebloei kunt u ze vervangen door witte . De zomerbloeiers zijn nu allemaal uitgebloeid. De lege plantenbakken en borders in de tuin gaan we nu.


Ook in het najaar en winter kun je planten in pot in je tuin zetten. Vul een mooie bak met wintergroene. Zet potplanten in de winter gerust buiten.

Met deze bladhoudende of kleurige planten breng je sfeer op het terras. Er zijn tegenwoordig erg veel leuke winterharde planten voor in de bloembak. Maar nog steeds is een van de leukste de winterviolen. Ze zijn er in allerlei frisse kleuren. Als ze dan zijn uitgebloei is het weer tijd voor de zomerbloeiers.


Het meest geschikt zijn . Grote italiaans aardewerk bruine potten met oversized Buxusbollen zorgen voor kleur in de winter. In de winter worden uitgebloeide bakken en kuipen zomerbloeiers opgeborgen. Zonde, want een terras of balkon kan ook in de winter mooi zijn. Vul kuipen en potten in de winter met groenblijvers of planten met mooie bessen.


Ook winterbloeiers en soorten met een opvallend blad fleuren de wintertuin op. Een bloembak voor de herfst en winter. Aan deze bloembak beleef je plezier van het najaar tot het voorjaar. Veel mensen gebruiken bloembakken om hun tuin of vensterbanken tijdens de winter op te fleuren.


Rood lust groen blaadje. Klimop mag dan al een gewone plant zijn, hij zorgt snel en zonder problemen voor fris groen in de bloembak.

Bloembakken met winterharde planten. Groen dat hier het fellle rozerood van parelbes en winterheide een beetje tempert en dat sierlijk over de bloembakrand naar beneden hangt. Hogere planten kunnen dienen als windscherm en kunnen inkijk voorkomen. Kies soorten die minder gevoelig zijn voor droogte. Ook in winter wilt u genieten van uw bloembakken , probeer enkele wintergroene planten te gebruiken.


Bij grote bloembakken is een automatische beregening aan te raden. Grote winterharde (tuin) planten voor buiten. Bijzondere en kwalitatieve soorten. Bestel online of bezoek ons!


Lid Thuiswinkel Waarborg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.