donderdag 26 februari 2015

Zoogdieren in nederland

Dieren in dierentuinen en huisdieren staan niet op de lijst. Van alle zoogdieren in Nederland is enkel een ondersoort van de Noordse woelmuis (Microtus oeconomus arenicola) endemisch. Uitheemse soorten Afbeeldingen van zoogdieren in nederland Meer afbeeldingen voor zoogdieren in nederland Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Dit is een lijst van zoogdieren die tegenwoordig voorkomen in Belgiƫ. Zeezoogdieren die waarschijnlijk regelmatig bij de Belgische kust voorkomen zijn ook opgenomen.

Ook exoten zijn opgenomen. Deze soorten worden aangeduid met (intr). Op deze website verzorgt de Zoogdiervereniging actuele informatie over zoogdieren in Nederland.


Informatie over de soorten kunt u opzoeken door de beginletter van de soortnaam aan te klikken of een deel van de naam in te typen. Heel wat lezers hebben daar gehoor aan gegeven en uiteindelijk de winnaars gekozen. De Zoogdiervereniging zoekt een medior projectmedewerker vleermuizen. Ongeveer van de inheemse zoogdiersoorten stond op die lijst.


De bedoeling is de lijst elke tien jaar te herzien. Hierdoor wordt regelmatig uitgezocht wat de toestand van (bedreigde) soorten in Nederland is.

De zoogdieren van Nederland met platen en 2figuren. Ruim 1soorten zoogdieren zijn geschikt om als huisdier te worden gehouden. Op dit moment worden in Nederland 2soorten zoogdieren gehouden door particulieren. Vanaf juli zijn er ook dieren die in Nederland niet meer mogen worden gehouden. Bel Informatie Rijksoverheid: De Rijksoverheid.


Het gaat bijvoorbeeld om de bizon, de bruine . Deze lijst wordt in de toekomst uitgebreid. Natuur van Nederland Hardcover. In ons land leven 1soorten wilde zoogdieren.


Van wilde kat tot walrus, ze staan uitgebreid beschreven in de nieuwe Atlas van de Nederlandse zoogdieren. Deze monumentale uitgave bundelt actuele kennis. De mooiste boeken over zoogdieren in Nederland en Europa!


En doe zo mee aan de fotowedstrijd van het twintigjarige tijdschrift Zoogdier en van Zoogdieratlas. Dit zou het begin kunnen zijn van een populatie in het wild levende wallabies. Eerder werden al wel volwassen dieren in het wild gezien, waar ze zich prima lijken te handhaven.


Elders in Europa leven ook kleine . Hieronder vindt u uitgebreide beschrijvingen van een aantal in het oog springende fossiele zoogdieren die in ons land zijn aangetroffen. Van elke soort wordt het uiterlijk, de leefwijze en de evolutie besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.