dinsdag 24 februari 2015

Liguster bemesten

Liguster of ligustruligusterhaag planten, snoeien liguster , vermeerderen ligustrum , ziektes, soorten liguster ,. Ligustrum ( liguster ) : - twee tot drie keer per jaar te snoeien. Taxus baccata : - eenmaal in de zomer en eenmaal in de herfst. Lonicera : - twee tot drie keer tijdens het groeiseizoen.


Carpinus betulus(haagbeuk)- één keer eind zomer. Craetagus (meidoorn) : - twee keer - in zomer en in herfst.

Fagus sylvatica ( beuk) . Om te voorkomen dat het ligusterblad bruin verkleurd na het snoeien is het belangrijk de liguster bij bewolkt weer te laten snoeien. De bodem is de basis waarop de planten groeien, of dit nu een siertuin, gazon of haag is. Voedingsstoffen, een goede bodemstructuur en levende micro- organismen zijn van essentieel belang voor een vitale bodem. Als er niet goed voor de bodem gezorgd wordt, kunnen planten niet goed groeien en ontstaan er sneller . Als de haag een 6-tal maanden in de grond zit kan je beginnen met eventuele bemesting. Het zijn bij de aankoop.


Alvorens te bemesten kan je eventueel ook nog wat bijkalken mocht uw grond te zuur zijn. Liguster groeit best op een ondergrond met een neutrale zuurtegraad.

Aangezien de wortels van de liguster maar laag onder . Om vlot te kunnen groeien en snel een gesloten geheel te vormen, heeft uw haag voeding nodig. Er is echter nog een andere reden. Stel dat u langs de haag een bloeiende border of een gazon hebt dat u wel bemest. Onderhoud van een Ligusterhaag.


Door 2x per jaar te bemesten met speciaal hagenmeststof, blijft de Ligusterhaag mooi groen en gezond. Organische korrelmest stof strooien. Houd een afstand aan van planten per meter. Vanwege de snelle groei is het aan te raden om een haag zeker keer te snoeien (voorjaar en najaar), en eventueel nog een derde keer in de zomer. Geef in het voorjaar wat organische mest.


Bemest in maart en september met wat siertuinmest. Koop uw bonte liguster eenvoudig online. Vraag ons gerust om advies. Planten halen energie uit de bodem, ga dus jaarlijks de tuin bemesten. Maar met welke bemesting kun je het best je tuin bemesten ? De bessen van ligusterhagen zijn giftig voor de mens, maar niet voor vogels.


Bekijk alle ligusterhagen. Tuinforum onderwerp: liguster bemesten.

Liguster heeft voldoende aan één bemesting met Dcm organische meststof voor hagen, Taxus en coniferen in het voorjaar. Dcm beendermeel is een fosfaatrijke meststof die je kan toedienen in de plantput. Fosfaat is een groeistimulans voor de wortels, waardoor de kans op een goede aanslag van de planten verhoogd . Een snelgroeiende haagplant,waardoor u niet jaren op.


De haag is min of meer wintergroen,hij verliest. Snoeiperiode: eind maart begin april. Hagen zoals beuk, liguster , buxus en hulst groeien nu zeer snel en verliezen zo hun strakke haagvorm.


Juni is daarom de ideale periode voor een eerste snoeibeurt. Wanneer je je haag snoeit vóór de langste dag (juni), dan vormt die nog nieuwe scheuten. Een tweede snoeibeurt in augustus of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.