vrijdag 20 februari 2015

Madeliefje kopen

Koop online bij onze tuinplanten webshop de Bellis Wit - Tray st. Binnen 2-werkdagen bezorgd! Voor de liefhebber, in wildtuin of grasveld. Een mooier sieraad dan een haarband van madeliefjes is er immers niet…?


Deze gewone madeliefjes kunnen bij de aanleg van een nieuw gazon worden meegezaaid of in een bestaand gazon worden bijgezaaid.

In het geval van een bestaande grasmat deze eerst goed . Bij iedereen bekend en bij bijna iedereen gelief behalve misschien als onkruid gezien door mensen die een green van de golfbaan moeten onderhouden! De plant zit zo strak tegen de grond gedrukt dat ze wekelijks gemaaid kan worden. Ideaal voor de bloemrijke gazonnetjes. Gebruik: In de bloemen van Bellis Perennis zitten saponinen (bitter , schuim).


Dezen kunnen rode bloedlichaampjes afbreken en remmen de spijsverteringsenzymen. Madeliefjes worden vele jaren oud.

Ze zijn geschikt voor zowel bloembakken als volle grond. Bestel online voor de laagste prijs! Perkbloem Potplant Borderplant Balkonplant Terrasplant Rotsplant Snijbloem. Is bloedreinigen ter verzorging van stijve spieren na sport.


Bellis perennis hybriden groeien en bloeien prima op een zonnige plek. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zet de kluit van het madeliefje op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen.


Vul het plantgat aan met aarde en druk stevig aan. Leuk halfstruikje uit Zuid-Afrika met ongekend mooie blauwe madeliefachtige bloemetjes. Het blauwe madeliefje kan in een leuke pot geplant worden, leuk op uw terrastafel! Ook op een warm plekje in de border is goed mogelijk.


Zet haar in ieder geval een lichte plek. Ze is goed tegen zeewind bestan en hoewel ze . De hoogte van het madeliefje of meizoentje bedraagt ongeveer tot cm. De standplaats dient zonnig te zijn want anders gaan de bloemen niet open.

Eigenlijk is het beschrijven van een madeliefje het intrappen van een open deur. Iedereen kent toch wel een madeliefje ? Een madeliefje groeit in grasvelden, bermen en (begraasde) weiden, en heeft dan ook het typische voorkomen. Ze bloeien vrijwel de hele zomer door met een zee aan lichtblauwe bloemen met een geel hartje. Een laag plat gewas, met een grijsgroen aromatisch blad. Ze verlangen volle zon en zijn niet echt opgewassen tegen nattigheid.


Dus op warmte zaaien, verspenen, afharden en, nadat gevaar van nachtvorst is geweken, . Tips bij het kopen , Tips van de prof, Licht en gron Problemen. Koop vers zaad of compacte, gezonde jonge planten. Controleer de planten nauwkeurig op aantastingen door bladluizen of meeldauw.


Koop nooit oud zaad of zwakke jonge planten, waarvan de bladeren al vergelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.