donderdag 19 februari 2015

Rattenvanger

De rattenvanger van Hamelen is een sage of volksverhaal dat bekend werd door de gebroeders Grimm. Ze publiceerden het in hun Deutsche Sagen. Hoewel geen enkele 13e-eeuwse bron de gebeurtenis . Vroeger werden ratten gevangen om onder meer de pest te bestrijden.


In veel ontwikkelde landen is nog maar een beperkt aantal rattenvangers actief. In Nederland is de bestrijding van de muskusrat, eigenlijk geen rat maar een woelmuis, .

Hoe het afloopt, vertellen we niet maar we . Lees hier de tekst en kijk een leuk filmpje waarin het verhaal van dit sprookje wordt verteld. De verschillende methodes om de rattenvanger toe te passen zijn allebei effectief om een rattenplaag te bestrijden. Wilt u weten welke methode het beste past bij uw situatie, dan raden wij aan om de beschrijving van de verschillende rattenvanger methodes door te lezen. Wil je rattenvanger worden?


Er kwam een man naar Hamelen . Een heel bekend sprookje met dit keer een slechte afloop. De stad Hameln wordt al heel lange tijd geteisterd door een rattenplaag. Het verhaal in het kort.

Er zijn er zoveel dat ze echt . De legende verhaalt over een onbekende man met een toverfluit die langs kwam in . Er leek niks tegen opgewassen tot er een vreemde man naar de stad kwam in veelkleurige kledij. Hij was rattenvanger en wilde het ongedierte wel uit de stad verdrijven. Er werd een beloning afgesproken en de rattenvanger ging aan de slag.


Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Geert Bourgeois (N-VA) twistten donderdag over de pensioenleeftijd van de Vlaamse rattenvangers. Was Van Quickenborne er . Als rattenvanger heeft Bart al vanalles geprobeerd om de diertjes in zijn vallen te lokken. Rattenvanger : Ik ben overgeschakeld op Nutella.


Een van zijn beproefde methodes is Nutella gebruiken als lokaas, zo vertelt hij niet zonder trots in Iedereen beroemd. Maak keldergaten en kieren dicht”, tipt ratt. Uitgever Titus Bruhn heeft jaren geleden zijn vrouw Rose verlaten voor een andere vrouw, Ingrid. Nu hij ernstig ziek is, wil hij Rose weer zien om haar om vergeving te vragen. Zij reageert echter niet op zijn tele.


Hier vind je boekverslagen van middelbare scholieren van dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.