vrijdag 27 februari 2015

Sterke hortensia soort

Dit is de enige boerenhortensia die steeds weer nieuwe knoppen vormt die nog in hetzelfde jaar uitgroeien tot grote, bolvormige bloemen. Elke tak geeft een bloem, ongeacht snoei . De macrophylla en serrata soorten verlangen absoluut een redelijk schaduwrijke standplaats, in volle zon gaan ze verschroeien , in gefilterd zonlicht en. Dit is een zeer sterke plant, die winterhard is, de bloemknoppen komen pas na de winter.


De boomhortensia stelt weinig eisen betreffende de grondsoort of standplaats.

De H arborescens komt oorspronkelijk uit de VS hij bloeide met schermbloemen (ipv de bollen). HORTENSIA : sterke planten tegen eerlijke prijs. Open Dinsdag , Zaterdag en Zondag: 9-12uen 13u-18u.


Agapanthus (Kaapse lelie). Op warme dagen is het belangrijk hun drinkbehoefte in de gaten houden, maar verder heb je er weinig omkijken naar. Kies voor de voortuin een soort waar je overheen kunt kijken.


Dan produceren ze sterke jonge takken en bloeien ze nog rijker. Een sterke soort uit het oosten van de Verenigde Staten, die een relatief arme en wat drogere standplaats verdraagt.

Met name de schermbloemige cultivars zijn zeer geschikt voor gebruik in de openbare ruimte. We omschrijven in het kort de Hydrangea soorten , waarvan wij meerdere cultivars in. Het is een sterke plant, die het . Wij werken nauw samen met verschillende kwekers in Nederland. Bij ons bestel je gemakkelijk en wij bezorgen tot in . Waar een Hortensia zich thuis voelt hangt af van welke Hortensia het is.


Maar veel voorwaarden gelden voor alle verschillende soorten. Lees hier meer over het onderwerp standplaats Hortensia. De beste grondsoort voor een hortensia is verse, humusrijke gron die goed doorlatend is, voedzaam en . Sommige soorten bloeien met een grote, piramidale pluim, andere met een afgeplat scherm of juist een meer bolvormige bloeiwijze met veel steriele, onvruchtbare randbloemen. Tegenwoordig zijn er ook sterke en doorkleurende selecties te verkrijgen die onder de naam Magical veredeld worden. Hortensia is een gemakkelijke en sterke plant die zowel in moderne als klassieke tuinen toegepast worden.


Ze worden aangeplant als solitair, als informele haagplant, maar ook in grote groepen om vlakken mee dicht te planten wat zeer effectief is om onkruidarme percelen te creĆ«ren. De meeste soorten houden van een . Geen tuinliefhebber die er niet van houdt. Fraaie hortensiastruiken geven status aan de tuin.


Bovendien bloeit hij overvloedig en op schaduwrijke plekken.

Ook als snijbloem is de hortensia en vogue. We kweken geen uitgebreid assortiment, gaat Bea Pieters verder. De bloeiwijzen kunnen bestaan uit platte of bolle schermen, lees daar meer over bij hortensia soorten. Omdat er heel wat soorten in deze plantengroep zitten wil ik een aantal sterke in het zonnetje zetten. Als eerste noem ik de alom bekende Boerenhortensia of Hydrangea macrophylla.


Deze soort wil na de kille vorstige winden in het voorjaar nogal eens invriezen. Hydrangea arborescens, afkomstig uit Noord-Amerika, is een sterke , bladverliezende struik en zeer geliefd vanwege zijn spectaculaire bloemen. Hij wordt ongeveer m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.