vrijdag 27 februari 2015

Coniferen snoeien

Lees meer over het snoeien van uw coniferen. Lees hier welke soorten wel gesnoeid kunnen worden en wanneer en hoe u dat doet. Veel coniferen hebben vanzelf een mooie vorm en hoeven nauwelijks gesnoeid te worden.


Coniferen snoeien is niet altijd nodig. Verwijder wel dood hout en takken die elkaar kruisen.

Gebruik hiervoor altijd een scherpe . Het is niet altijd even gemakkelijk om een haag strak, mooi en compact te houden. Voor je het weet palmen ze onze tuin in, groeien ze boven onze hoofden en creëren ze teveel schaduw. Je wilt een coniferen haag snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Wanneer moet je snoeien ? Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste.

Hoe u een conifeer moet snoeien hangt af van de soort. In juli en september mogen de coniferen worden gesnoeid. Er zijn ook coniferen die . Snoei tijdens een bewolkte dag, dan heeft de plant minder kans op zonverbranding.


Snoei nooit tot in het oude hout, een coniferenhaag zal hierop niet meer uitlopen (behalve Taxus ). Bekijk de instructiefilm coniferenhagen snoeien voor de uitleg. Een heg van coniferen is ideaal als tuinafscheiding of voor wat extra privacy. Door de coniferen regelmatig te snoeien , houd je de heg mooi en gezond. Het snoeien van coniferen kun je het beste een of twee keer per jaar doen. Snoei ze in ieder geval rond eind mei of begin juni.


De tweede keer kan eventueel in augustus . Uw coniferenhaag snoeien. Sommige coniferen kunnen hoogtes bereiken boven de meter. Ook voor de gezondheid van uw coniferenhaag is snoeien een nuttig karwei. In tegenstelling tot de taxus , mag de conifeer.


Als er later gesnoeid wordt herstelt de conifeer zich onvoldoende voordat de winter invalt.

Wordt pas eind juni gesnoeid dan is snoeibeurt voldoende. Ik wil de coniferen in mijn tuin snoeien. In welk jaargetijde kan ik dat het beste doen. Het beste is om coniferen zo weinig mogelijk te snoeien.


Snoeien is in principe alleen om schade te herstellen of om takken we te halen. Als coniferen toppen hebben, is het voor hun groei belangrijk dat n van de twee toppen weg te snoeien. Dit kan het beste zo vroeg mogelijk . Hierdoor blijft uw tuin er mooi uitzien en kunt u er dus van genieten. Vooral tijdens een zomerse dag is het vaak heerlijk om in een goed onderhouden tuin te zitten met mooie coniferen. Hoewel de populariteit iets afneemt is het nog steeds een graag geziene plant voor in de tuin.


Dit komt doordat coniferen groenblijvend zijn en erg dicht zijn. Ze kunnen daardoor ook uitstekend dienst doen als groen blijvende haag. Hoe moet je coniferen snoeien ? Een conifeer snoeien is secuur werk, dus lees hier informatie over het snoeien van coniferen. Ze bloeien trouwens wel terwijl er wordt verteld dat dit niet kan, toch is het zo. Voor alle coniferen soorten geldt dat snoeien belangrijk is voor de ontwikkeling van de plant.


Om een mooie strakke gevulde plant te krijgen is het noodzakelijk om de conifeer (haag of solitair) minimaal 1x en liever 2x per jaar te snoeien. Buiten een mooiere plant krijgt u dan ook wat grip op het uitgroeien van de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.