woensdag 25 februari 2015

Bruine muis in huis

De naam zegt het al: de huismuis komt het vaakst voor in huis. Dit diertje leeft het liefst boven plafonds, maar komt ook voor in kelders, kruipruimtes en spouwmuren. Muizen genieten van bruine boterham.


Bosmuizen en veldmuizen leven meestal buiten, maar . Hij heeft een lichtbruine tot donkergrijze kleur, met een licht gekleurde buik.

De huismuis wordt wel eens verward met de bosmuis, maar . Er zijn bruine en grijze muizen en muizen die zich alleen in de natuur of vooral in gebouwen ophouden. Op deze pagina beschrijven we de verschillen tussen bosmuizen, veldmuizen , huismuizen en huisspitsmuizen. Of heeft u een muis in huis welke u gelijk wilt bestrijden? Wilt u ook zelf de muizen . Een veldmuis in huis is erg vervelend.


Behalve dat veel mensen bang zijn voor muizen en ze veel lawaai kunnen maken, zijn ze ook gevaarlijk voor de gezondheid en voor uw huis.

Er komen verschillende soorten muizen in huis voor. Ze kunnen veel overlast en problemen veroorzaken. Daarom is het van belang dat u de juiste stappen onderneemt.


Bovendien planten muizen zich razendsnel voort, waardoor in een mum van tijd een heuse muizenplaag in je woning kan ontstaan. Het is dan ook belangrijk om muizen in huis te bestrijden! Hierbij de beste tips ter . De beste oplossingen wat te doen tegen muizen. Met onderstaande informatie krijg je een aantal oplossingen voor . Heb jij last van muizen in huis ? Lees hier, onder andere, tips bij het verjagen van dit ongedierte en zorg dat ze op een duurzame manier verdwijnen. Leer hoe je huismuizen kan herkennen, bestrijden, vangen en verjagen.


Door hun relatief kleine poten en kop en grote ogen en oren onderscheiden ze zich van een jonge bruine rat (Rattus norvegicus). Levenscyclus en leefwijze van de huismuis. Doordat muizen zich overdag stilhouden, kan het een aantal weken duren voordat een muizenplaag opgemerkt wordt.


Nachts verlaten muizen hun schuilplaats, op zoek naar voedsel. We bestrijden muizen in huis.

Dit zijn de bruine rat (Rattus norvegicus, ook bekend als de Noorse rat), de scheepsrat (Rattus rattus, ook bekend als de zwarte rat of de dakrat) en ten slotte de huismuis (Mus domesticus). Een volwassen huismuis heeft een lichtbruine tot donkergrijze kleur, met een lichtgekleurde buik. Huismuizen zijn dragers van een aantal ziektekiemen zoals Leptospirose en het hantavirus. Er bestaat een kans dat deze ziekten op mens, vee of huisdier worden overgedragen. Leptospirose is een verzamelnaam van allerlei ziekten die veroorzaakt worden door Leptospira.


De bacterie leeft bij de huismuis in de nieren, . Als stank in huis niet afkomstig is van de riolering of van buiten, dan is de kans groot dat de stank toe te wijden is aan ongedierte in huis. Meestal betreft het dan knaagdieren zoals Bruine - of Zwarte ratten, huismuizen , bosmuizen of spitsmuizen. Meestal wordt de stank pas merkbaar wanneer de dieren er al een tijdje zitten . Hoe onderscheidt u bosmuizen , huismuizen en ratten van woelmuizen? De bosmuis (Apodemus sylvaticus L) behoort tot de familie van de ware muizen, waartoe onder andere ook de huismuis (Mus musculus L.) en de bruine rat ( Rattus norvegicus Berkenhout) behoren. Het uiterlijk van de vertegenwoordigers uit de familie . Het gaat om de bruine rat (Rattus norvegicus), de zwarte rat (Rattus rattus) en de huismuis (Mus domesticus).


Alle knaagdieren hebben het gemeenschappelijke kenmerk van een paar snijtanden in de bovenkaak. Ze hebben vaak korte poten en een lange staart. Maar als je beter kijkt naar hun lichaam en . Een spitsmuis is eigenlijk helemaal geen muis maar een insecteneter en is daarom veel moeilijker te vangen dan een huismuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.