vrijdag 27 februari 2015

Eigenheimer aardappel

Je kunt Eigenheimer aardappelen tot weken bewaren bij een temperatuur van 8-12°C. De Eigenheimer aardappel is zeer kruimig in de kook, rijk aan vitamine . Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats. Blauwe plekken op aardappelen zijn eigenlijk stootplekken, dus behandel ze . De Borger – Eigenheimer.

Zeer kruimige, gele, ovale aardappel met diepe ogen. Borgers – Eigenheimers zijn vanaf eind juni tot en met april verkrijgbaar. Vanwege het hoge gehalte aan vitamine C werd de knol ook gebruikt ter voorkoming van scheurbuik op lange zeereizen. Omdat wij de Eigenheimer verbouwen op zware klei is onze Eigenheimer geen afkoker! Oorspronkelijk is de Eigenheimer geen bewaaraardappel, maar door uitstekende bewaarmethodes is deze aardappelsoort toch bijna het hele . Bestel de Eigenheimer 10KG gemakkelijk online bij Aardappelshop.


Deze zeer kruimige aardappel kun je gebruiken voor diverse doeleinden!

Deze aardappelen met een lange vorm zijn bij Aardappelshop. Van oorsprong een aardappel uit de Groningse klei, uit het dorp Borger Compagnie, daardoor ook wel Borger genoemd. De aardappel wordt gekenmerkt door de karakteristieke diepe ogen. Kruimige aardappelen met een blanke schil.


Na het koken kruimelig en los van structuur. Het ras dat wordt verpakt is vooral Eigenheimer : een klassiek ras met diepe pitten. De vleeskleur is lichtgeel en de knollen zijn rond-ovaal van vorm. Als de Eigenheimer niet beschikbaar is, wordt deze vervangen door het ras Doré. Herkomst: Augustus - april: Holland.


Gebruik: Eigenheimer is na het koken zeer kruimig en kan uit elkaar vallen na het koken. Bewaren: Buiten de koelkast, bij voorkeur op een donkere, droge plaats. Aardappel Eigenheimer is een vroege, zeer kruimige aardappel.


Vroege aardappels worden geplant vanaf half maart tot half april. Het loof hoeft nog niet afgestorven te zijn. Plant nooit jaar achtereen aardappelen op dezelfde . Pof deze aan de zijkant van het rooster van de barbecue.

Snijd hem dan open aan een kant en . Zeer goed van smaak en zuiver van kleur. Het platform waar je warenkennis kunt zoeken, delen en toevoegen! De term Borgers wordt voornamelijk in het noorden gebruikt, terwijl de rest van het land spreekt over Eigenheimers. In de aardappelpuree, Romige zuurkoolschotel met appel en walnoten, Gepofte aardappelen (oven) en Andijviestamppot met oma`s gehaktbal. Zeeuwse klei geteeld wordt Bron: Woordenboek.


Is de Eigenheimer een Gronings streekproduct? Voor alle duidelijkheid: dit stukje gaat over de aardappel , niet over het persoonstype.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.