woensdag 21 september 2016

Soorten vliegen

In België vind je verschillende soorten vliegen waarvan de ene vaker voorkomt dan de andere. De ervaren servicemedewerkers van Rentokil stellen u een oplossing op maat voor voor het bestrijden van vliegen. Deze oplossing is afhankelijk van de soort vlieg en de omgeving.


Ochthera mantis (Bidsprinkhaanvlieg). Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten vliegen , verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil.

In theorie kan iedere vlieg in huis vliegen. Vooral in de zomermaanden vliegt er nog weleens een vlieg naar binnen. Bijvoorbeeld als het raam openstaat omdat het buiten warm is. De vliegen komen vaak af op ons voedsel of huisdieren.


Er kunnen dus verschillende soorten vliegen in huis voorkomen. In Nederland komen veel verschillende soorten vliegen voor. De meest voorkomende zijn niet-stekende vliegen , fruitvliegen, vleesvliegen en gaasvliegen.

De tweevleugeligen of Diptera zijn een orde van insecten waartoe alle vliegen ( Brachycera) en muggen (Nematocera) behoren. Incertae Sedis (families). Welke soorten vliegen komen in Nederland en België vaak voor. Huisvliegen, bromvliegen, vleesvliegen, steekvliegen (dazen), zweefvliegen, fruitvliegen. De huisvliegen zijn in soorten vrij talrijk.


Deze Musca autumnalis- vliegen doen hun best om te zorgen voor nageslacht. Ze zitten op de leuning van een tuinstoel. In de buurt van woningen komt ook de huisvlieg Muscina stabulans veelvuldig voor. Bessenbandzwever of Bessenzweefvlieg.


Bosbijvlieg (Eristalis lineata, Eristalis horticola). Citroenpendelzweefvlieg. Ze worden daarom ook wel tweevleugeligen genoemd. Sommige parasitaire soorten zijn vleugelloos.


Bromvliegen zijn een familie van vliegen waarvan in België soorten zijn vastgesteld. Het verschil tussen bromvliegsoorten is zo klein dat . Vliegen en muggen zijn over het algemeen de insecten waar mensen het meest mee in contact komen tijdens het dagelijks leven.

Omdat veel soorten zich zowel in de natuur als binnenshuis. Maar met die twee vleugeltjes kunnen ze wel fantastisch vliegen. Het tweede paar is verworden tot een soort kleine haltertjes, die tijdens de vlucht worden gebruikt om te balanceren.


Men vermoedt echter dat er nog . Van al deze vliegen komt alleen de blauwe regelmatig in huis, de andere zelden. De blauwe vleesvlieg staat in huis meestal bekend als de bromvlieg, hoewel ook een aantal andere soorten brommend de rust in huis kunnen verstoren. Dit zorgt voor extra vliegenoverlast tijdens de zomer. Vliegen : Van de families, waarvan ik veel soorten heb, heb ik een subpagina gemaakt.


Ik heb van elke familie een voorbeeld op deze pagina geplaatst met daaronder een link naar de subpagina over deze familie. Ik heb ook een subpagina gemaakt met families, die hoofdzakelijk uit kleine vliegjes bestaan. Er zijn een aantal soorten vliegen die voorkomen rond boerderijen, woonwijken en horecazaken. Eitjes van de huisvlieg worden in bijna elk warm organisch materiaal gelegd. Dierlijke en pluimvee mest is een ideale . Is die plek bij u in huis dan kunt u uw borst nat maken, want dat wordt een pittige strijd.


Er zijn heel veel soorten vliegen die u in huis kunt aantreffen. Zo zijn er klustervliegen, bromvliegen, latrinevliegen en fruitvliegjes. Deze vliegen kunnen allemaal uitermate lastig zijn. Tevens zijn de vliegjes onhygiënisch en kunnen voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.