woensdag 21 september 2016

Wilde planten nl

Lijst van wilde planten in Nederland. Uit , de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Dit is een lijst van wilde planten in Nederland.


Als bijvoorbeeld een koolzaadveld in bloei staat is er dracht. Wilde bijen zoeken individueel naar bloeiende planten.

Dat zijn dan gewoon bijenplanten. Maar het overgrote deel van bijenplanten zijn drachtplanten en andersom. De website kan worden geopend met. Vrij toegankelijk op internet. Niet spectaculair misschien, maar wel enorm handig.


Op dit moment is het zevenblad te oogsten. Op de foto is te zien hoe spichtig het jonge blad nog is, voordat het zich helemaal ontvouwt. Zevenblad is rijk aan eiwitten, bètacaroteen.

Natuurorganisatie voor het behoud van de wilde flora van Nederland. Leer eetbare wilde planten (her)kennen, oogsten en gebruiken uit de natuur. Door jaartrainingen en lezingen, wandelingen, en heerlijke recepten. Openingstijden: Elke zaterdag van 13.


Tussen november en maart alleen op afspraak. U kunt nu wilde planten bestellen via onze webshop. Wij sturen de planten op! Als u een bestelling heeft geplaatst, dan zullen wij op de kwekerij onze voorraad controleren. De planten worden geleverd als kale wortel, in pot of als plug.


Naast supermarkt of afhaalchinees bestaat er nog een andere optie: eetbare planten. De helft van alle Brusselse planten kunnen zo de potten in. Woensdag kunt u er gratis naar op zoek in een stukje Lakense natuur, en dat onder begeleiding van experts. Door dit boek leert u alle kenmerken van bijna vijftig wilde groenten en vruchten ontdekken of herkennen, niet alleen in Nederland… Meer.


Voor 23:uur bestel morgen in huis. Recepten voor het koken met wilde planten. Verder geef ik globaal aan waar de plant voorkomt.


Wil je exact weten in welke gebieden een plant groeit, kijk dan op soortenbank. Hiermee kun je terug en verder bladeren, op volgorde van wetenschappelijke naam.

Natuurlijk eten, vegetarische catering, kookworkshops, eetbare wilde planten en natuurbeleving: ontdek de mogelijkheden! Vaak betreft het hier planten die ingeburgerd zijn of die interessant zijn voor een ecologische siertuin. Samen met mijn collega Edwin Dijkhuis rijd ik de oprijlaan van een moderne woonboerderij in Lange- dijke op.


Bij de schuur staat een grote camper en op het dak schitteren zonnepanelen. We zijn op be- zoek bij Klaas Dijkstra, de man achter de website Wilde - planten. Hij is een onbekende in de wereld van de floristen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.