dinsdag 20 september 2016

Wat is een carport

Het bouwwerk bestaat in de gebruikelijke vorm uit een overkapte parkeerplaats die losstaand of aangebouwd kan zijn uitgevoerd. Vaak is een carport aan een huis gebouwd of bevestig maar hij kan ook losstaan van het huis. Hoe installeer je een carport? Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden!


Dit kan op basis van meerdere artikelen. Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij gebouwd worden.

Artikel bijlage II Bor. Of artikel van bijlage II Bor. Door de overkapping zijn auto`s in zekere . Wij hebben een huurwoning met garage en carport. Mag een bezoeker in de buurt zijn auto zo parkeren dat hij mij hinderd met het uitrijden. En soms ook met inrijden.


Wij zijn twee mensen die beiden minder valide zijn en ook een parkeerkaart hebben. Zo mag de carport niet groter zijn dan 30m2. Moet de carport in het achtererfgebied geplaatst worden op minimaal meter afstand van het openbaar toegankelijk gebied tenzij er geen welstandsnota voor het grondgebied is.

Er zijn nog wat voorwaarden maar het belangrijkste verschil met artikel zijn toch . Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen een vrijstaande carport en eentje die tegen een huis gebouwd wordt. Een stedenbouwkundige vergunning is niet meer . Wanneer u er zeker van bent dat ook de carport voor de gevel uit mag komen, overleg met de gemeente hoe ze . Als je in Vlaanderen, Brussel of WalloniĆ« een carport wil plaatsen kan het zijn dat je een vergunning moet aanvragen. Info over deze wetgeving vind je hier. Tegenwoordig wordt de garage steeds vaker vervangen door een carport.


Deze groei aan populariteit heeft zo zijn redenen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten goede redenen op een rij om te kiezen voor een carport. Maar niet alles wat men een carport noemt is een overkapping met een open constructie.


Zodra de overkapping aan twee kanten door een wand wordt omsloten is zij niet meer vergunningvrij. Dat ondervond de inwoner van Heiloo, die meer dan de hem verleende bouwvergunning toeston had gebouwd. De constructie moet dan ook stevig uitgevoerd zijn om dit gewicht te ondersteunen.


Een overkapping in glas is duurder dan een overkapping met kunststofplaten. Dit door de zwaardere constructie en het glas. Om het gewicht te ondersteunen liggen de dakliggers dichter.


Waardoor wat licht afgehouden wordt.

Als je de kosten laag en precies je eigen plan wilt bouwen, dan is het slim om zelf de carport te bouwen. Met wat tijd voor ontwerp en uitvoering ben je vaak in een week wel klaar, als je volle dagen eraan kunt werken. Waarschijnlijk denk je nu dat dit wat overdreven is maar helaas zie ik dit soort klussen al . Er zijn grofweg twee opties voor het type carport dat je gaat bouwen: een carport met punt dak of met een plat dak.


De carport met het platte dak is voor de meeste mensen een logische keuze, want die met een punt dak kost je 1) veel meer werk , 2) veel meer materiaal en 3) is flink wat ingewikkelder. Vandaag zien we heel wat carports langs de zijkant van een woning. Steeds vaker wordt een klassieke garage ingeruild voor een moderne, open carport. Maar wat zijn nu juist de voordelen van dit systeem?


Het is niet altijd aangewezen de garage binnen het beschermde volume van de woning te plaatsen. In dergelijke gevallen kunt u zich ook de vraag stellen of het niet zinvoller en goedkoper is om geen garage te bouwen maar voor een carport te opteren. Download onze carportfolder. Bent u benieuwd wat uw nieuwe carport moet gaan kosten? Lees meer over onze prijzen.


Welke dakbedekking plaats je het best op een carport ? Hoeveel kost dakbedekking per vierkante meter? Wat zijn de mogelijkheden? Hieronder vind je betekenissen van het woord carport.


Je kunt ook zelf een definitie van carport toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.